Am aflat întâmplător despre noua idee (proastă) a TVR1: noua emisiune REFERENDUM, cu prima ediție pe 11 octombrie, difuzată simultan pe TVR1, TVR Internațional și TVR Moldova, precum și pe YouTube.

Puteți urmări înregistrarea emisiunii pe YouTube aici:

De ce spun că a fost o idee proastă, și că reprezentat un fiasco aproape total? Din mai multe motive (sau pricini):

  • Formula aleasă a fost (cum altfel de la o televiziune a zilelor noastre?) debilă: rotația la tribună a participanților ca într-o dezbatere, în cuante sau felii de timp fixe, mici, cretine. Știu că altfel nu te mai înțelegi cu oamenii (adulții de azi parcă ar fi la grupa mică de la grădiniță), dar nici modelul ăsta procustian, ce naiba!
  • Timpul a fost extrem de prost gestionat de moderator. În plus, acesta avea dificultăți și în încercarea de a afișa pe ecranul laptop-ului imaginile oferite de participanți pe memorii USB. („Full screen” e un concept necunoscut domnului Rădulescu.)
  • Invitații au fost trei vacciniști și trei antivacciniști, aleși după criterii care îmi scapă. „Publicul” a constat din câteva fete (sexul masculin opresiv a ieșit din calcul), din care cred că doar 2-3 au apucat să întrebe câte ceva. Oricum, nici la întrebările de la telespectatori nu s-a putut răspunde! (Răspund eu: NU, vaccinul nu conține căcatul ăla despre care întrebați, fă! Am scris despre „ingredientele care nu există” aici, în secțiunea „National Covidiocy”; de altfel, listele gen „vaccinul conține antigel și multe alte otrăvuri” au selectat excipienți din această listă a tuturor excipienților care s-au folosit vreodată în vreun vaccin pe lume.)

Lista celor „pro”:

  • dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul Matei Balș
  • dr. Beatrice Mahler, manager al Institutului Marius Nasta
  • Vlad Mixich, absolvent de medicină, fost ziarist, actualmente specialist în politici de sănătate (nu, dragă TVR, nu este „dr.”, neavând drept de practică)

Lista handicapaților „anti” (zic handicapați nu pentru că sunt anti-vaxxers, ci pentru că, efectiv, Sandra, au dat dovadă de retard mental):

  • Cătălin Raiu, expert OSCE în libertate religioasă, în fapt cadavru didactic universitar care pretinde că predă științe politice și administrative și vorbește studenților despre drepturile omului, când de fapt el este licențiat în teologie, apoi a urmat o carieră tipică de politruc, favorizată de un masterat și un doctorat în științe politice
  • dr. Anca Nițulescu, anti-vaccinistă la Asociația „Medici pentru consimțământ informat” (cu discernământ de căcat)
  • Pompiliu Diplan, chipurile „activist civic”, șeful protestatarilor anti-mască, anti-restricții și antivaccin, negaționist COVID-19, luptător împotriva 5G, care din toate studiile și experiențele de lucru internaționale nu a rămas cu nimic în afara unui creier prăjit, dar prăjit de tot!

Cei din „tabăra DA”, cum le zice TVR (adică da, certificatul verde COVID-19 e bun) nu au dezamăgit neapărat, dar pur și simplu nu au avut timpul și mijloacele de a răspunde la petardele aruncate de tupeistul de Pompiliu Diplan, care scotea numai fake news vechi, discreditate (debunked) între timp, dar cine și când să-l mai pună la punct când el era genul care atacă și atacă, și scoate aberații dintre cele care au tot circulat pe rețelele sociale și pe canalele de negaționiști, încât ai avea nevoie de o emisiune întreagă în care el să tacă (pentru a nu mai adăuga teme noi), iar altcineva să-i răspundă punct cu punct? Dar cu pregătirea răspunsului, ca atunci când un avocat studiază dosarul acuzatului și rechizitoriul acuzării înainte de înfățișare, căci în formula asta de emisiune cum naiba să-i răspunzi doar cu ce ai în cap și cu un smartphone pe genunchi?

De pildă, una din multele petarde: cum că testul RT-PCR nu distinge între SARS-CoV2 și gripă, motiv pentru care CDC ar retrage testul PCR în decembrie. Am scris despre această deturnare cu rea-voință a unui document CDC aici, începând cu „Another misinterpretation in bad faith”. Pe scurt, și lăsând la o parte faptul că dacă testul ar fi atât de prost și de inutil, de ce s-ar anunța în iulie că se retrage pe 31 decembrie și nu imediat (dar domnul fost programator și filosof al logicii și științei e un bou patentat), treaba stă așa: „vechiul” test PCR introdus în februarie 2020 detectează numai SARS-CoV2, iar el va fi retras pentru a fi înlocuit cu un test „multiplexat” capabil să detecteze, diferențiat, atât SARS-CoV2 cât și gripa! Boule de Pompiliu. Poate înțelege și capul ăsta de pulă care se pretinde specialist IT: uite, retragem controller-ul care știe doar NVMe SSD, ca să nu fie nevoie și la o adică și de un controller pentru SSD pe SATA, și introducem controller-ul care suportă atât NVMe SSD, cât și SATA SSD (caz real, așa ceva există, de pildă RTL9210B-CG). Bou tupeist ce ești.

Cătălin Raiu, expertul în drepturi duhovnicești (inclusiv mujahedine, pesemne), a mâncat căcat cu lopata când insista că n-ai cum să impui vaccinarea obligatorie, căci nici o țară democratică nu impune nici un vaccin. Moderatorul, un pic ramolit, deși a apucat să menționeze în trecere „vaccinurile pentru copii” (aș zice „vaccinurile copilăriei”, căci în genere acoperă „bolile copilăriei”), nu a profitat de ocazie ca să insiste pe acestea, și nici Vlad Mixich nu a avut suficientă prezență de spirit. Căci da, vaccinurile obligatorii pentru copii, fie că sunt ele 7, 9, 11, sau 13 (în fiecare țară, legile fizicii, chimiei, biologiei, medicinei, statisticii și logicii sunt diferite!), sunt obligatorii, dar toată planeta pare a fi uitat că există vaccinuri obligatorii pentru toată lumea, nu doar pentru anumite categorii socio-profesionale! (A se vedea și postarea precedentă, în care am menționat excepția religioasă din Cehia în context CEDO, excepție cu care nu sunt de acord. De ce nu am excepție de conștiință sau de credință religioasă la alte aspecte de siguranță publică, de pildă dumnezeul meu vrea ca eu să pot conduce o mașină fără examen de permis, mai vrea ca eu să pot pilota avioane și deține arme de foc doar pentru că așa vreau eu, iar în plus, El nu agreează conductoarele electrice izolate.)

Vlad Mixich a menționat totuși că în anii 1920, pentru a intra în Statele Unite, trebuia să fi fost vaccinat împotriva varicelei. De altfel, în acea vreme, multe state SUA impuneau acest vaccin copiilor pentru a putea fi primiți în clase, iar Curtea Supremă (SCOTUS) a stabilit în mai multe rânduri, începând cu 1905, dar mai apoi și în 1922, că vaccinarea obligatorie nu încalcă Amendamentul 14. Mixich s-a referit și la faptul că nu poți fi student la medicină în State fără a face anumite vaccinuri!

Deși ziaristul Vlad Mixich mi-a fost profund antipatic, ca orice absolvent de medicină care a irosit de pomană costurile educației medicale pentru a fi un căcat de ziarist, și deși revenirea sa în branșă nu este pur medicală, ci o sinecură birocratică, deci îmi rămâne antipatic, de data asta i-a reușit o referință excelentă, care din păcate a trecut fără să-i atingă la creierele defecte pe Cătălin Raiu și pe Pompiliu Diplan: aceea că de fapt este creștinește să te vaccinezi, căci asta ți se cere prin „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”!

Probabil e mai complicat de înțeles de către habotici, care consideră că se iubesc pe sine nevaccinându-se, dar îmi aduc aminte cum Papa Francisc a îndemnat relativ recent la vaccinare ca un act altruist. Cum ar veni, vaccinează-te nu ca să nu mori tu (că poate pe tine te lași în voia Domnului), ci ca să nu-i infectezi pe alții și ca să contribui la stingerea pandemiei! Căci vaccinatul, orice ar zice scepticii, prezintă și elimină o încărcătură virală mai mică decât nevaccinatul. Se estimează că, în medie, contagiozitatea scade de cca. 5 ori, dar și dacă ar fi doar pe jumătate, și tot ar fi bine. În funcție de persoană, există un prag de expunere sub care virusul sau bacteria „nu prinde”, iar omul nu contractează boala. Orice efort în acest sens e binevenit și, cum spunea Jorge Mario Bergoglio în calitatea sa de Papa Francesco, reprezintă un act de altruism și implicit o cerință a poruncii din Matei 22:39 privitoare la iubirea aproapelui.

Multe porcării și aberații au mai scos din puțul gândirii de-alde Pompiliu Diplan și dr. Anca Nițulescu, și foarte prost au fost combătuți. Este adevărat că în privința Indiei, Mixich i-a oferit lui Diplan (sau nouă!) argumente de tip manipulare emoțională, deși ar fi putut face mai mult. Căci pe partea neînțelegerii statisticii de bază am mai scris și eu în câteva rânduri (de pildă aici, în „More idiocy: arithmetic is too complex for the retarded Homo sapiens sapiens”). Firește, rămân întrebări, dar nu cu astfel de oameni le poți dezbate.

Ca să reamintesc faptul că eu nu-s de acord cu „politicile oficiale” (după mine, absolut toate medicamentele ar trebui să fie fără rețetă, pe riscul fiecăruia, și tot la liber ar trebui să fie cannabisul, ca fiind plantă, precum pătrunjelul, nu creație de laborator, precum heroina), am remarcat într-una din intervențiile negaționistei dr. Anca Nițulescu referirea la „tratamentele preventive” care ar putea include, printre altele, ivermectina. Ei bine, eu nu dau doi bani pe mitul ivermectinei, dar știu (din publicații științifice ale altor tovarăși medici de dinainte de pandemie!) că mecanisme de evitare a „furtunii citokinice” care face ca onor citokinele să ducă la distrugerea plămânilor în stilul bolilor autoimune sunt oferite de două molecule: hidroxiclorochina și vitamina D. Pe a doua mi-o pot suplimenta, însă oculta mondială a hotărât că nu am voie să iau hidroxiclorochină, nici măcar după ce am verificat că nu am contraindicații și nici măcar în doza utilizată la prevenirea malariei, gen 1-2 comprimate a 200 mg pe săptămână! Doctorul Didier Raoult nu s-a vaccinat, și sunt convins că a reușit să se descurce cât să poată lua săptămânal o doză mai mică decât cea pe care un pacient cu lupus o ia zilnic, dar care ajută (sau „poate ajuta”, dar cum 2 miliarde de oameni care au luat clorochină sau hidroxiclorochină nu au murit de la asta… după cum nu au murit cei care au luat chinină, de altfel) în prevenirea derapajelor autoimune ale infecției cu SARS-CoV-2!

Și ca să mai arunc o vorbă către Vlad Mixich, care nu mă va citi: o fi adevărat că algocalminul (metamizol sodic) ar putea avea reacții adverse mai numeroase decât orice vaccin, dar să știți, domnule aproape doctor, că paracetamolul distruge mai mulți ficați și ucide mai mult decât algocalminul! Supradozarea de paracetamol e sport național în State, dar „vreo două pastile în plus pe zi” vreme de mai multe săptămâni pot ucide, o spune chiar BBC. Și să vă mai spun ceva, căci nu ați cunoscut destui pacienți, nepracticând dvs. meseria de bază: cum acalorul nu se mai fabrică din anii 80, atunci când febra de 39 de grade nu scade cu nimic, de pildă nu scade cu 4 grame de paracetamol pe zi, alternativa la distrugerea ficatului este să iei dracului algocalmin! La ce cazuistică de îmbolnăviri și tratamente am în morții și viii din familie și anturaj (unii au murit din cauza medicilor români, și nici unul din cauza automedicației!), și la cât am citit de prin 1980 încoace (mă refer la medicină, dar și la Drept, nu mă refer la electronică și IT), sunt convins că am o mai bună percepție a realității medicale decât un ziarist reconvertit la „expert în politici de sănătate” (traducere: birocrat sau politruc, după caz), dar și decât un medic de familie care nu își urmărește pacienții, cărora le prescrie medicamente contraindicate și medicamente care se bat cap în cap ori care nu se administrează împreună chiar conform prospectului! Știu de pildă un caz de pacient cu multiple morbidități serioase, care a luat cale de 20 de ani câte 2 fiole de 2 ml (1 gram) algocalmin în fiecare zi! Ce să vezi, așa cum sute de milioane de ruși, români, mexicani și alții în ale căror țări algocalminul a fost rege nu au murit de la asta, nici persoana de care vorbesc nu a murit nici de la algocalmin, nici de la ficat, nici de la diabet, nici de la reumatism, ci de la altceva, și foarte târziu. Și să vă spun cum evit eu mormântul în ciuda medicilor și a birocrației farmaceutice tembele: cu ani în urmă, m-am scos singur dintr-o toxinfecție alimentară care nu trecea cu Ercefuryl și cu o febră care nu scădea sub 38.8° cu paracetamol prin auto-administrarea, cu ajutorul amabilității unei farmaciste, de doze de cal de Colistin. Poate nu știți, domnu’ doctor, căci precis nu știați ca mine, pe dinafară, agendele medicale 1976, 1983 și 1987 (cum știam pe dinafară și cataloage de componente electronice IPRS și echivalențe Vest, URSS și Tesla), dar colistina (colimicină), care se administra cândva sugarilor sau chiar prematurilor, are un spectru foarte interesant și util, de la E. coli și Salmonella, la Klebsiella pneumoniae și P. aeruginosa, dar cine îți mai prescrie astăzi așa ceva, căci vai, îți poate afecta rinichii și creierii!

Așadar, nu dau un mandat în alb birocrației medicale. Dar nici nu-i pot suporta pe idioți. Nu neg că în toată lumea, nu doar la noi, campaniile „de informare” au fost în fapt campanii de propagandă, fie pentru că guvernele nu au avut mai multă glagorie, fie pentru că au apelat la agenții de publicitate, care pentru clienții lor nu știu să facă decât propagandă debilă, nicidecum informare; dar nu trădători manipulatori ca dr. Anca Nițulescu, roboței spălați pe creier precum Cătălin Raiu, sau tupeiști retardați ca Pompiliu Diplan sunt cei care să convingă un om inteligent de adevărul spuselor lor.

Căci aceștia nu grăiesc adevăruri, iar oamenii inteligenți (nu conform testelor de IQ, dar teste de discernământ nu există) nu prea mai există.

Din păcate, nici TVR nu a reușit nimic prin această emisiune. Tot ce am aflat este că doar vreo 17% din oameni sunt de acord cu certificatul verde pentru anumite profesiuni.

Apocalipsă, vină de ne ia!